Kft. alapítás egyszerűen és gyorsan

A cégalapítás fontos lépés a vállalkozás indításában, de sokak számára bonyolultnak tűnhet. Ebben a blogbejegyzésben megismertetjük a kft. cégalapítás menetét, a hozzá szükséges dokumentumokat és a várható költségeket, hogy minél gyorsabban elindíthassa vállalkozását.

Állunk rendelkezésére, hogy már ma megalapíthassuk cégét.

Hívjon minket még ma!
kft alapítás, cégalapítás, ügyvéd, társasági jog, dr. V. Nagy Adrienn Ügyvédi Iroda

A cégalapítás menete

A cégalapítás több lépésből áll. Először is ki kell választani a cég nevét, mely során ellenőrizni kell a név elérhetőségét, vagyis azt, hogy olyan vagy ahhoz nagyon hasonló cégnév létezik-e. Ehhez nagy segítséget nyújthat a Céginformációs Szolgálat oldala, amelyen egy ingyenesen elérhető adatbázist találunk a már létező cégekről. Ide csak be kell írni a választott nevet és ha azt vagy ahhoz nagyon hasonlót mutat a rendszer, akkor bizony másik elnevezést kell választanunk.

Emellett ki kell jelölnie a kft. tagjának vagy tagjainak, hogy mi legyen a cég székhelye és tevékenységi köre. A társaságnak egy főtevékenységet kell  választania, de amellett bármennyi egyéb tevékenységi kört választhat. Ehhez rendelkezésre áll egy lista, amely ún. TEÁOR-számok alapján sorolja be a tevékenységeket.

Dönteni kell még arról is, hogy ki legyen a kft. ügyvezetője. Nagyon fontos, hogy megbízható személyt (vagy céget) nevezzünk ki erre a pozícióra, mivel az ügyvezető fogja meghozni a cég gazdasági és üzleti tevékenységét befolyásoló döntéseket.

A kft. esetében a minmum tőkekövetelmény 3.000.000,- Ft. Ez az összeg az, amit a tag(ok) a társaság rendelkezésére bocsátanak, így ez lesz a kft. jegyzett tőkéje. Fontos megjegyezni, hogy a cégnek való átadást követően a társaság ezt a pénzt jogosult elkölteni. A jegyzett tőke azonban nemcsak pénz formájában, hanem ún. apporttárgyak rendelkezésre bocsátásával is biztosítható.

Amint a fenti információk rendelkezésre állnak, akkor van szükség ügyvédre, aki elkészíti a kft. létesítő okiratát és az összes többi dokumentumot, amit a cégbíróságra a bejegyzési kérelem részeként be kell nyújtani.

A cégbíróság eljárása

A beküldött iratokat a cégbíróság rendszere automatikusan továbbítja az adóhatóság részére, aki a tulajdonosok és az ügyvezetők ellenőrzését követően - egyszerűsített eljárás esetén egy munkanapon belül - megállapítja az új társaság adószámát. Ezt továbbítja a cégbíróságnak, aki további egy munkanapon belül dönt a bejegyzési kérelemről. Így gyakorlatilag az iratok aláírását követően két munkanapon belül, vagyis szinte azonnal bejegyzésre kerülhet a kft.

A cégalapítás költségei

A Kft. alapítása miatt az állami részére nem keletkezik eljárási illetékfizetési kötelezettség, vagyis ingyenes. Így az alapítás során az ügyvédi munkadíjon felül más költséggel nem kell számolni. 

Miért válasszon minket?

Az ügyvédi irodánk hatalmas tapasztalattal rendelkezik a cégalapítás terén és szakembereink készséggel segítenek az azonnali cégalapításban, biztosítva a szükséges dokumentumok gyors és pontos elkészítését, valamint a haladéktalan ügyintézést a cégbíróságnál. Az itt bemutatott áttekintés segít abban, hogy megértse a cégalapítás folyamatát, költségeit és a szükséges lépéseket. Fontos azonban megjegyezni, hogy minden cégalapítás egyedi lehet, és konzultálni kell egy szakértővel, hogy a vállalkozás specifikus igényeit kielégíthessük. Ha további kérdése van a cégalapítással kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal bármelyik elérhetőségünkön. Célunk, hogy segítsünk Önnek sikeresen elindítani és fejleszteni vállalkozását a megfelelő jogi keretek biztosítása között. 

Ha már kész tervei vannak, akkor akár emailen is elküldheti nekünk a szükséges adatokat, hogy még ma megkezdhessük az okiratok elkészítését. Ha további kérdése van, hívjon bennünket telefonon, hogy azonnal választ kapjon rájuk!